Onzekerheid blijft
De huidige lockdown leidt er toe dat er voorlopig nog steeds niet gevoetbald kan worden in competitieverband. Het is nog steeds ongewis hoe de situatie zich ontwikkelt.

De KNVB zegt hier over: "In de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities."

We wachten af!
Schoeisel en kunstgras

Sinds we het nieuwe kunstgrasveld hebben en we op dit moment alleen van dat veld gebruik maken, willen we bij deze iets zeggen over geschikt schoeisel. Ondanks dat de nieuwe generatie kunstgrasvelden geschikt zouden moeten zijn voor elk type schoeisel, wordt het volgende aangeraden:

Bij veel spelen op kunstgras niet op pure grasschoenen (vaak fg=firm ground) blijven lopen: òf kiezen voor mg-schoenen (multiground) òf een extra paar ag-schoenen (artificial ground). Zeker als spelers last hebben van enkels en/of achillespezen na het voetballen op kunstgras, is het in het kader van blessurepreventie een overweging waard.

Voor meer achtergrondinformatie, kijk bijvoorbeeld hier!