Nieuwe hoofdtrainer: Heiko van den Berg

Heiko van den Berg (48) is vanaf komend seizoen de opvolger van David van der Kam als hoofdtrainer van het eerste elftal van SC Loppersum.

De oorsprong van zijn trainersloopbaan ligt bij de Heracliden waar hij in de periode 2007 – 2011 hoofdtrainer was, daarna ging hij aan de slag als hoofdtrainer bij VV Roden, na twee jaar vertrok hij naar VV Hoogkerk waarna hij via VV Heiligerlee naar Leo Loon vertrok, hier verbleef hij tot de zomer van 2020. Na een sabbatical is Van den Berg nu dus terug als hoofdtrainer.

Heiko van den Berg: 'SC Loppersum kwam op het juiste moment op mijn pad, een prachtige vereniging om als hoofdtrainer te mogen werken. De batterij is weer volledig opgeladen en ik kijk er naar uit om met de spelersgroep aan de slag te gaan.

David van der Kam is bezig aan zijn derde seizoen als eindverantwoordelijke van de hoofdmacht van de Lopsters. In deze periode zijn goede resultaten gehaald, wat onder andere blijkt uit de derde plaats van afgelopen seizoen die recht gaf op een plek in de nacompetitie voor promotie.

Sander Eisinga, voorzitter van SC Loppersum licht de keus op Heiko van den Berg toe: ‘We waren graag nog een jaar met David van der Kam doorgegaan maar we zijn verder gaan kijken toen hij kenbaar maakte na afloop van dit seizoen te willen stoppen als hoofdtrainer. De trainerscarrousel kwam dit jaar moeizaam los merkten wij, we hebben gelukkig onze oren en ogen goed open gehad en zodoende toch verschillende kandidaten gesproken waarna er unaniem voor Heiko is gekozen door een afvaardiging van de selectie en het bestuur’.

Van den Berg gaf volgens Eisinga de doorslag op het gebied van persoonlijkheid, gedrevenheid en voetbalgedachte. ‘Wij als bestuur streven voetbal op een zo hoog mogelijk niveau na waarbij de selectie bepaalt welk niveau reëel is. Zoals altijd krijgt hij een eenjarig contract maar we gaan uit van een langdurige samenwerking’.