Nummer 5! Deze week: Marleen Boven.

Mark: Marleen, kun je jezelf even voorstellen en vertellen wat je doet voor onze vereniging?
Marleen: Ik ben Marleen Boven, 27 jaar. En voetbal ik nu ongeveer 12 jaar bij SC Loppersum. Verder sta ik als vrijwilliger achter de bar en ben ik bestuurslid binnen de club.

Mark: Top! Volgens mij zit jij nog niet zo lang in het bestuur. Klopt toch? Wat is jou functie binnen het bestuur van SC Loppersum?
Marleen: Klopt! Nu ongeveer 2 jaar. Ik ben het aanspreekpunt voor het dames- en meisjes voetbal. Het is natuurlijk heel mooi dat we 2 meisjesteams en een damesteam hebben binnen SC Loppersum. Samen met de ouders/leiders zorgen we er voor dat er wekelijks weer veel plezier is op en rondom het voetbalveld.

Mark: Leuk! Kunnen jullie nog dames gebruiken bij dames 1?
Marleen: Ja altijd! Je hebt in een team natuurlijk altijd wel langdurige blessures. Ook hebben we binnen ons team een aantal dames die in de zorg werken, die dus ook niet altijd van de partij kunnen zijn. We staan altijd open voor meiden en dames die eens mee willen trainen. Stuur ons gerust een berichtje!

Mark: Wil je verder nog iets kwijt aan onze volgers en clubgenoten?
Marleen: Dat SC loppersum een prachtige en gezellige club is, waar we trots op mogen zijn. En Mark super leuk dat je zo actief bent op Instagram en dit leuke initiatief hebt bedacht!

Super bedankt Marleen wat je allemaal doet voor de vereniging. Ga zo door!

Jeugdkamp voor JO9, JO11, JO13 en MO13

Op 17 en 18 juni organiseren we weer het jeugdkamp voor de JO9, JO11, JO13 en MO13. Het globale programma:

vrijdag 17 juni
  18 uur: start, potje voetbal, avondactiviteit, slapen op de club
zaterdag 18 juni
  8 uur: ontbijt, sport- en spelcircuit, eten, middagactiviteit
  15 uur: per team voetballen tegen de ouders
  16 uur: slot, start verenigingsdag

Opgeven is nodig! Dat kan via deze site achter de inlog of bij Tristan of Ids.

SC Loppersum - FC Groningen
Interview met Sander Eisinga

Sander Eisinga nam ruim 2 jaar geleden de voorzittershamer over van Rob Sleurink. Tijd om Sander wat beter te leren kennen. Daarom 10 vragen aan onze voorzitter.

 1. Sander, zou je jezelf eens kunnen voorstellen?
  Ik ben Sander Eisinga, sinds 2020 voorzitter van voetbalclub. Ik woon in Loppersum met Lydia, Stijn en Niek en speel zelf sinds mijn 5e/6e jaar bij de club.
 2. Wat is jouw eerste herinnering aan SC Loppersum?
  Dat is een lastige vraag, ik denk met mijn vader in de auto onderweg naar trainingen en wedstrijden. Mooie tijden waren dat!
 3. Bestuurswerk kost best veel tijd. Wat vind je er zo leuk aan?
  Het is mooi en leuk om wat te doen voor en met elkaar. Samen moeten we ervoor zorgen deze mooie club te houden zoals hij is, met goed gevulde teams, goede trainers en spelvreugde en plezier in de teams.
 4. Wat voor voorzitter wil jij zijn voor SC Loppersum?
  Ik wil graag met elkaar ervoor zorgen de identiteit te bewaken van de club en zoals ik hiervoor al noemde, teams goed te vullen, trainers te blijven opleiden en te zorgen voor (behoud van) spelvreugde en plezier in de teams.
 5. Wat wil je neerzetten in je periode als voorzitter?
  Financieel gezond vind ik altijd erg belangrijk dus dat is nummer één, zonder geld geen vereniging meer. Maar voor de rest geldt dat we natuurlijk voor kwaliteit en vrolijkheid moeten zijn.
 6. Wat vind je het mooie aan SC Loppersum?
  Klein maar fijn zou ik zeggen. En dat combineren met kwaliteit en gezamenlijke activiteiten geeft de club een echt wij-gevoel.
 7. Wat zijn je hobby’s buiten het voetbal?
  Motorrijden en hardlopen (alleen met mooi weer haha)
 8. Hoe heeft jouw voetbalcarrière eruit gezien tot dit moment?
  In de jeugd vele kampioenschappen mogen beleven door een goede lichting waar ik toevallig bij hoorde. In de senioren ben ik wat aan het hoppen geweest tussen het 2e, 3e en nog een tijdje het zondag elftal. Inmiddels alweer enkele jaren bij het 3e.
 9. Heb je nog een boodschap voor de leden, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij SC Loppersum?
  Zeker! Het is enorm belangrijk dat we samen dingen blijven doen en organiseren en betrokken blijven bij georganiseerde evenementen. Neem de verkeersregelaars voor Koningsdag: we 'leveren' namens de club dit jaar meer dan 40 man wat een heel mooi bedrag voor de kas gaat opleveren. Maar ook dingen als het foute feest of simpelweg wedstrijden bij elkaar kijken en samen even in de kantine of op het terras napraten. We hebben het prachtig voor elkaar en hebben elkaar nodig om dit te kunnen blijven doen.
 10. Wie zou jij graag zien in de volgende 10 vragen aan?
  Geert-Jan Reinders, die veel vrijwilligerswerk doet. Daarnaast is hij jarenlang trouwe sponsor geweest, iets wat de bedrijven van zijn kinderen nu voortzetten.